Digitale musea & cultuur

Onze missie: toekomstbestendige collecties, activerende storytelling en de ultieme bezoekerservaring voor musea, erfgoedinstellingen en culturele instellingen.

Norday maakt musea en erfgoedinstellingen toekomstgericht met digital storytelling, nieuwe presentatievormen en experience design. We geloven in innovatieve en transformatieve cultuurervaringen die je bezoekers slimmer, vindingrijker en inlevender maken.

Hybride, persoonlijke musea

Norday ziet het museum als een katalysator voor nieuwe ideeën. Het is onze missie om met digitale verhalen en toepassingen het museum zowel fysiek als digitaal een toegankelijke plek van verbeelding en ontmoeting te maken. Een open hybride museum waarin we nieuwe perspectieven bieden op het verleden, de actualiteit in context brengen en bezoekers activeren een betere toekomst te verbeelden. We doen dit door gebruik te maken van o.a. digital storytelling platforms, linked open data collecties, apps en AR/VR ervaringen. Hiermee brengen we geschiedenis, kunst en cultuur op een avontuurlijke, onvergetelijke en persoonlijke wijze tot leven.

Dankzij Norday hebben we nu een platform dat context biedt aan meer dan 12,5 miljoen bronnen gekoppeld aan 300.000+ personen, duizenden plaatsen, thema’s en gebeurtenissen.
Lizzy JongmaProduct owner Oorlogsbronnen.nl

Belevingswereld van bezoekers

In al onze projecten staat de bezoeker centraal. We hanteren daarom een service design aanpak waarin we samen met het museumteam concepten bedenken die aansluiten bij de belevingswereld van publieksgroepen. Met de digitale collecties en content creëren we  verhaalwerelden die kunnen bestaan uit tijdlijnen, kaarten, personen, stories en actuele thema’s. We maken daarbij gebruik van linked open data standaarden zodat de collectie en de verhalen gebruikt kunnen worden in o.a. apps, webplatforms en interactives. En daar stoppen we niet: we ontwikkelen en implementeren contentformats die de verhalen op social media, de website en in het museum verbinden. 

Onze cultuur cases

Ready to change things?

Jacco Ouwerkerk

Ook een groter publiek betrekken? Neem contact op met Jacco Ouwerkerk

Jacco Ouwerkerk's Linkedin